Onze Klanten

De gebruikers van onze oplossingen zijn zeer divers. Gemakshalve kunt u zeggen dat alle gebruikers  van de oplossingen die wij bieden werken met mensen. Of het nu gaat om het helpen bij persoonlijke ontwikkeling, of het zoeken van de juiste kandidaten voor specifieke functies, of dat het gaat om het leiden van veranderprocessen, in alle gevallen zijn er mensen bij betrokken!

Samen met onze klanten zoeken wij altijd naar hoe wij kunnen helpen hun toegevoegde waarde te vergroten. Onze klanten behoren meestal tot een van deze groepen:

  • Trainers
  • Coaches
  • Recruiters
  • Consultants
  • HR Professionals
  • Leidinggevenden
  • Opleiders
  • Iedereen die met mensen werkt

Hieronder treft u enkele voorbeelden van het vergroten van toegevoegde waarde.

Trainers

Als trainer wil je een programma optimaal afstemmen op je deelnemers. Je kijkt naar inhoud, maar ook naar vorm en doelstellingen van je klant en de deelnemers. Onze ervaring leert dat als je de motivatiefactoren en de leerstijlen van je deelnemers kent, je veel beter op de groep kunt afstemmen. De deelnemers zullen ervaren dat hetgeen je hen biedt veel meer dan zij van andere trainers gewend zijn aansluit bij hun behoefte. Jouw opdrachtgever zal dit ook ervaren omdat het geleerde beter beklijft en medewerkers na een programma beter presteren. Op deze manier maak je van een klant een actieve referent. iemand die jou graag bij zijn relaties aanbeveelt!

Door de inzet van e-learning ben je in staat om het contact met je deelnemers te vergroten en meer dan uitsluitend met fysieke trainingen bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van je deelnemers. Wij horen van trainers die dit inmiddels zelf ervaren hebben zij niet meer zonder willen.

Klik hier om direct te lezen wat de voordelen voor u als trainer zijn.

Coaches

Coaching vraagt om een bepaalde houding van een coach om een cliënt te helpen zijn of vraag te beantwoorden of probleem op te lossen. Het vraagt in ieder geval inzicht in de cliënt. MotiCom en andere persoonsonderzoeken bieden jou als coach een sterk hulpmiddel in coachingtrajecten. Het geeft inzicht en objectiveert informatie die je tijdens gesprekken met je cliënten krijgt. Het kan je clienten helpen meer inzicht in zichzelf te krijgen en daardoor een probleem sneller op te lossen. Het geeft je als coach in ieder geval een waardevol instrument om jouw eigen toegevoegde waarde verder te vergroten en je cliënt beter te helpen zijn of haar doelstellingen te bereiken.

Klik hier om direct te lezen van de voordelen voor u als coach zijn.

Recruiters

Een kandidaat heeft de benodigde opleiding, genoeg ervaring en lovende referenties. Het kan haast niet meer fout gaan. Waar we hier over praten is het vermogensniveau van iemand. Kunde, kennis en ervaring. Dat blijk helaas niet voldoende om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Zou jij als recruiter ook niet meer garanties aan je klanten willen bieden? Wat zou het voor jou als recruiter betekenen als je zou kunnen voorspellen dat het goed met jouw kandidaat zal gaan als hij bij de klant aan de slag. Als je daar dan ook nog nuttige tips aan je klant kunt geven ten aanzien van inwerken, motiveren en belonen vergroot je jouw toegevoegde waarde ten aanzien van de recruiters die bereid zijn als het fout gaat met de kandidaat tegen een gereduceerd tarief een nieuwe kandidaat te zoeken waarvan zijn het ook niet weten!

Consultants en adviseurs

Veel consultants werken op een of andere manier met onderzoeksmethoden om een eerste scan bij een klant te kunnen doen. Je hebt als consultant nu eenmaal informatie nodig om later in het traject een gefundeerd advies te kunnen geven. Via de HGC Portal heb je een scala aan tools die je kunt gebruiken om sneller een compleet beeld te krijgen. Ik hoor sommige consultants denken: "Ja maar dan ben ik misschien te snel klaar!" Diegene die dat denken gaan meer uit van zichzelf dan van het belang van de klant. Als je in staat bent je klant sneller te helpen dan andere consultants zal hij ook eerder en vaker bij je terugkomen.

HR Professionals

HR Professionals die zich verhuren op interim basis aan hun klanten kunnen zich nu laten ondersteunen door de tools in de HFC Portal. In alle facetten van het HR proces: instroom - doorstroom - uitstroom helpen deze tools de zaak voor je klanten nog beter op de rit te krijgen. Dat is uiteindelijk waarvoor je klanten jou inhuren.

Leidinggevenden

Wat motiveert mijn medewerkers werkelijk: beloning, zekerheid, uitdaging of afwisseling? U leert door het gebruik van MotiCom inzicht te krijgen in de drijfveren van uw medewerkers. Ook ontdekt u uw eigen motivatiekenmerken. Met het gebruik van MotiCom weet u precies wat effectief motiveren is, waar een medewerker een extra inspanning moet leveren en u kunt uw communicatie gerichter aansluiten op de ander. Het rendement is dat u beter als voorheen in staat zult zijn de taal van de ander te spreken en meer dan ooit te voren uit uw medewerkers kunt halen!

Opleiders

Zeer waarschijnlijk gebruik je als opleider kennis en testen op het gebied van leerstijlen van leerlingen/studenten. Dat is zeer waardevol als je dit tenminste ook actief verwerkt in de manier waarop je hen uitdaagt zich te ontwikkelen. MotiCom geeft je meer informatie naast datgene dat je al weet. Als je weet waar iemand warm voor loopt kun je daar tijdens opleidingen in veel verschillende situatie gebruik van maken. Denk eens aan individuele begeleiding van studenten of leerlingen, communicatie binnen de groepen, afstemmen van feedback. Er zijn veel toepassingen te bedenken voor opleiders om het maximale effect uit MotiCom te halen. Denk naast de inzet van MotiCom ook eens aan de inzet van e-learning of blended learning om meer duurzaam te ontwikkelen. Kijk eens op deze site bij duurzaam ontwikkelen.

Organisaties

In de HFC Portal beschikt u over een aanzienlijk aantal instrumenten die u kunt gebruiken de HR en overige bedrijfsprocessen beter te stroomlijnen. Een ervan is MotiCom. MotiCom voor uw organisatie betekent meer inzicht in het potentieel van uw medewerkers en leidinggevenden. Voor een efficiëntere werving en selectie heeft u de mogelijkheid om sollicitanten vóór zij op gesprek komen een persoonlijk profiel te laten maken. De uitslag kunt u vervolgens vergelijken met de motivatiekenmerken van de functie. Tevens heeft u de mogelijkheid om de motivatiekenmerken van de leidinggevende en het team te vergelijken met de sollicitant. MotiCom wordt dan een extra selectie-tool. In de HFC Portal treft u tools die in alle facetten van het HR proces (instroom - doorstroom - uitstroom) ingezet kunnen worden.

Iedereen die met mensen werkt

MotiCom gaat over mensen. Over wat hun motiveert en demotiveert. Deze kenmerken zichtbaar krijgen betekent dat u hier rekening mee kunt houden waardoor u iemand gerichter kan adviseren, trainen, coachen, helpen en motiveren.

Maar of het nu een cliënt, een klant, een kandidaat, een leerling, of een uitzendmedewerker betreft, het zijn allemaal mensen met eigen motivatiekenmerken. Wanneer u met mensen werkt zult u dit onbewust vanuit uw eigen motivatiekenmerken doen en daarmee een deel van de mensen niet of minder kunnen bereiken. Inzicht in uw eigen motivatiekenmerken kan dit voorkomen.

Laatste nieuws

20/9/12 Opnieuw naar de Netwerkvloer op 16/10 >>>
15/06/12 HFC zeer succesvol op de Beurs >>>
04/06/12 HFC 12 juni op de Netwerkvloer >>>
08/05/12 Nieuwe rapporten beschikbaar >>>
19/4/'12 Portal live op 23 april >>>
16/4/'12 cNc nieuwe partner. >>>
06/04/'12 Portal binnenkort live! >>>
26/3/'12 Nieuwe partner >>>
2/12/'11 Callcenters gezocht >>>
3/7/'11 Nieuwe website >>>

Nieuwsoverzicht