Workshops

Het gebruik van de verschillende onderzoeksinstrumenten vraagt van onze partners kennis van zaken. Om het maximale rendement uit de instrumenten te kunnen halen ondersteunen wij u met een aantal zeer praktische workshops. U kunt daarbij denken aan de volgen de onderwerpen:

  • Optimaal gebruik van MotiCom
  • MotiCom en communicatie
  • MotiCom en sales
  • MotiCom en Leiderschap
  • MotiCom en persoonlijke ontwikkeling
  • Inzet van scans en business tools

De workshops zijn in alle gevallen bedoeld om u te helpen bij de juiste inzet van de juiste instrument. Het gaat er nooit alleen maar om dat u instrumenten gebruikt, maar wel dat u de juiste instrumenten op de juiste manier inzet zodat ze ook daadwerkelijk helpen het probleem van de klant op te lossen. Rendement en resultaat, daar gaat het om!

Daar waar het gaat over het gebruik van MotiCom tijdens de workshops zullen we toelichten en u ook laten ervaren hoe u dit instrument het beste kunt toepassen. Een aantal workshops zijn ook zeer geschikt om in meer algemene situatie te gebruiken. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de situatie dat een verkoper last heeft om zijn of haar relaties goed op orde te krijgen. De situatie dat je als leidinggevende moeite hebt om met de mensen aan wie je leiding geeft de doelen te halen die je zou willen of wellicht zelfs zou moeten halen. Het gaat in deze voorbeelden om de mens in relatie tot de omgeving.

Rendement

Het rendement van de workshops wordt vooral vergroot door het hoge praktische gehalte. Herkenbaar en toepasbaar zijn veel gehoorde opmerkingen van deelnemers. Wilt u weten welke workshop voor u het meeste geschikt is of zou u willen weten op welke manier een van deze workshops u kan helpen uw rendement te vergroten? Neem contact met ons op en wij leggen het u graag uit.

Laatste nieuws

20/9/12 Opnieuw naar de Netwerkvloer op 16/10 >>>
15/06/12 HFC zeer succesvol op de Beurs >>>
04/06/12 HFC 12 juni op de Netwerkvloer >>>
08/05/12 Nieuwe rapporten beschikbaar >>>
19/4/'12 Portal live op 23 april >>>
16/4/'12 cNc nieuwe partner. >>>
06/04/'12 Portal binnenkort live! >>>
26/3/'12 Nieuwe partner >>>
2/12/'11 Callcenters gezocht >>>
3/7/'11 Nieuwe website >>>

Nieuwsoverzicht